Kaksi ihmistä tallautui kuoliaaksi jalkapallo-ottelussa Etelä-Afrikassa

Etelä-Afrikan Johannesburgissa ainakin kaksi ihmistä on tallautunut kuoliaaksi jalkapallo-ottelussa syntyneessä tungoksessa, kertovat paikallismediat ja viranomainen.

Soccer Citynä tunnetulla 94 000-paikkaisella stadionilla oli meneillään sowetolaisten joukkueiden Kaizer Chiefsin ja Orlando Piratesin ottelu. Paikallismedioiden mukaan tungos syntyi stadionin portin ulkopuolella. Onnettomuudessa myös loukkaantui useita ihmisiä.

Ottelu pelattiin loppuun saakka eikä televisiolähetyksestä ilmennyt, että mikään olisi häirinnyt pelin kulkua.

Johannesburgin kaupunginjohtajan tiedottaja Luyanda Mfeka vahvisti, että viranomaiset ovat saaneet tiedon kahden ihmisen kuolemasta.

Soccer City on Etelä-Afrikan suurin jalkapallostadion ja yksi vuoden 2010 MM-kilpailujen pelipaikoista. Stadionilla pelattiin tuolloin kisojen loppuottelu.

Kaizer Chiefs ja Orlando Pirates ovat Etelä-Afrikan suosituimpia joukkueita, joiden keskinäinen kilpailu on jatkunut lähes 50 vuotta. Vuonna 2001 Chiefsin ja Piratesin välisessä ottelussa syntyi paha tungos, jossa kuoli 63 ihmistä.

Lähteet: AFP, STT, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and