Portugali pyytää apua muilta Euroopan mailta tulipalojen torjumiseksi

Portugali pyytää muilta Euroopan mailta apua maastopalojen torjuntaan. Sunnuntaina yli 3 000 palomiestä taisteli paloja vastaan. Portugali pyysi muilta mailta apua, sillä palojen pelätään edelleen leviävän kuuman sään vuoksi lähipäivinä.

Portugali on kamppailut tänä kesänä tuhoisien maastopalojen kanssa. Ainakin 64 ihmistä on kuollut viikkoja jatkuneissa paloissa. Poikkeuksellisen kuuma ja kuiva sää ovat pahentaneet tilannetta.

Yli 140 000 hehtaaria metsää on tuhoutunut Portugalissa tulipaloissa tänä kesänä. EU:n mukaan määrä on yli kolme kertaa suurempi kuin viimeisten kymmenen vuoden aikana on keskimäärin tuhoutunut metsää Portugalissa. EU:n alueella metsäpaloista kolmannes on ollut tänä vuonna juuri Portugalissa.

Lauantaina Portugalissa puhkesi yhteensä 268 tulipaloa. 6 500 palomiestä oli sammuttamassa niitä, mutta palojen pelättiin roihahtavan uudestaan sunnuntaina tuulten ja korkean lämpötilan vuoksi.

Lähteet: Reuters, AP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and