“Tilanne on hyvin vaarallinen” – Trump aikoo keskustella Kiinan kanssa Pohjois-Korean tilanteesta vielä perjantain aikana

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo maansa ja Pohjois-Korean välisen tilanteen olevan hyvin vaarallinen.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Trump sanoi myös, että Guam tulee olemaan turvassa, mutta jos jotain tapahtuu saarelle, niin tulee syntymään "hyvin suuria ongelmia Pohjois-Korealle". Presidentin mukaan Yhdysvallat myös suunnittelee maalle mahdollisimman kovia uusia sanktioita.

Golfklubilla New Jerseyssä toimittajille perjantaina alkuillasta puhunut Trump sanoi soittavansa Kiinan presidentin Xi Jinpingin kanssa Pohjois-Korean tilanteesta. Aiemmin Trump on vuoroin kiitellyt ja kritisoinut Kiinaa sen tavoista pitää kurissa naapurivaltiotaan.

Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean välinen sapelien kalistelu on yltynyt kuumimmilleen viime päivinä, kun Pohjois-Korea kertoi yksityiskohtaisista suunnitelmistaan ampua ballistisia ohjuksia Yhdysvaltojen Guamin tukikohdan lähivesille Tyynellämerellä. Perjantaina presidentti Trump puolestaan tviittasi "sotilaallisten ratkaisujen" olevan "paikoillaan, lukittu ja ladattu", ja toivoi Pohjois-Korean vetävän johtopäätöksensä ja valitsevan toisen tien.

Lähteet: Reuters, AP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and