Trump julisti Yhdysvaltoihin kansallisen hätätilan huume-epidemian vuoksi

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on julistanut Yhdysvaltoihin kansallisen hätätilan opioidihuumeiden käytön yleistymisen vuoksi.

– Opioidikriisi on kansallinen hätätila. Me aiomme käyttää siihen paljon aikaa, paljon vaivaa ja paljon rahaa. Trump sanoi tiedotustilaisuudessa New Jerseyssä.

– Se on vakava ongelma, jonkalaista meillä ei ole koskaan ollut. Kun minä olin kasvuiässä, ihmiset käyttivät LSD:tä ja tiettyjä huumeita, mutta koskaan ei ole ollut mitään sellaista kuin mitä on tapahtunut tälle maalle neljän tai viiden viime vuoden aikana, hän sanoi.

Trumpin mukaan hätätilajulistus virallistetaan pian asiakirjoilla. Kansalliseksi hätätilaksi julistaminen tarkoittaa, että huumeriippuvaisten hoitoon voi olla mahdollista saada lisää rahaa ja asiaan liittyviä päätöksiä voidaan tehdä nopeammin.

The New York Times -lehden kokoamien arvioiden mukaan opioidikipulääkkeet ja heroiini vaikuttivat vuonna 2016 noin 60 000 yliannostuskuolemaan Yhdysvalloissa. Virallisten tilastojen mukaan opioidit vaikuttivat vuonna 2015 noin 33 000 yliannostuskuolemaan.

Yhdysvaltain riippuvuuslääketieteen seuran ASAM:n mukaan kahdesta kolmeen miljoonaa amerikkalaista on koukussa reseptikipulääkkeisiin tai heroiiniin.

Lähteet: AP, AFP, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and